HTML

Angyal vagy

Adományfigyelő blog. Tudd, hová megy a pénzed! Kapcsolat: angyalvagy(kukac)gmail.com

Friss topikok

  • ikaljan: NTisztelettel szeretném megemlíteni, hogy meglehetősen fura az az eljárás, hogy egyetlen személy b... (2010.02.24. 19:41) Bolek Zoltán gyanús kapcsolatai
  • Vakariosz: A Magyar Iszlám Közösség és Bolek Zoltán, a közösség teljhatalmú urának eddigi ún. karitatív akció... (2010.02.02. 13:47) Zavaros ügyek

2010.02.01. 09:54 angyalvagy

A legnagyobb magyar segélyszállítmány

Címkék: magyar ökumenikus haiti segélyszervezet act international

A hétvégén megérkezett Haitibe az eddigi legnagyobb magyar segélyszállítmány. Az 5 millió forint értékű, egyebek közt kétezer doboz kötszert, ötezer pelenkát, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő szereket tartalmazó féltonnás csomagot az egyházi hátterű segélyszervezeteket összefogó ACT-International szövetség konvojával indították útnak. 

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet egyik munkatársa szerint Haitiben vannak "túlsegélyezett" régiók, amelyekbe szinte már ömlenek a világ minden részéből érkező szállítmányok. Vannak azonban olyan területek is, ahol a katasztrófa után több mint két héttel még mindig tízezrek vannak fedél, élelem és ivóvíz nélkül. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet ezekre a még ellátatlan területekre juttatja el az eddigi legnagyobb magyar segélyszállítmányt.

Az amúgy is koldusszegény országban a január 12-i földrengés következtében nagyjából egymillió ember mindenét elveszítette. A katasztrófa halottai közül eddig majdnem 170 ezret találtak meg a mentőszolgálatok, a sebesültek száma pedig 200 ezerre tehető az ENSZ humanitárius segélynyújtást koordináló ENSZ-hivatal (OCHA) legutóbbi felmérése szerint.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr321718895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása