HTML

Angyal vagy

Adományfigyelő blog. Tudd, hová megy a pénzed! Kapcsolat: angyalvagy(kukac)gmail.com

Friss topikok

  • ikaljan: NTisztelettel szeretném megemlíteni, hogy meglehetősen fura az az eljárás, hogy egyetlen személy b... (2010.02.24. 19:41) Bolek Zoltán gyanús kapcsolatai
  • Vakariosz: A Magyar Iszlám Közösség és Bolek Zoltán, a közösség teljhatalmú urának eddigi ún. karitatív akció... (2010.02.02. 13:47) Zavaros ügyek

2010.02.01. 14:04 angyalvagy

Zavaros ügyek

Címkék: közösség magyar iszlám

A Magyar Iszlám Közösség hosszú évek óta folytat karitatív tevékenységet, de ahogy a mostani botrtány is rávilágít, a szervezettel nincs minden rendben, így gyanúnk szerint egyáltalán nem biztos, hogy a MIK-nek juttatott adományok célba érnek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr611719561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakariosz 2010.02.02. 13:47:04

A Magyar Iszlám Közösség és Bolek Zoltán, a közösség teljhatalmú urának eddigi ún. karitatív akciói is kétségesek voltak. Emlékezhetünk arra, hogy a MIK első iraki segélyakciója is szőrén-szálán eltűnt. Az iraki szervek képviselője, a félig magyar Dulaimi Attila sejk szerint az ügy egyszemélyi felelőse Bolek volt. Az Bolek ellen egykori bizalmasa és közeli barátja, Tariq Al-Hamis (Papp László) több feljelentést is tett. Ezek egyike a közösség pincéjében tönkrement, több millió forint értékű, veszélyes hulladéknak számító gyógyszerek kezelésével kapcsolatos. Bolek barátainak elárulta, hogy közvetítői jutalékot kap egyes külföldi segélyakciókért. Más akciók sikertelenek maradtak. A moldvai csángóknak ígért könyvek talán még ma is Erdélyben porosodnak. A beígért magyar kórház sem nyílt eddig meg Szudánban, pedig magyar cégek, és még a Honvéd futballistái is komolyan támogatták az ügyet.

Egy másik veszélyes vetülete az ügynek az, hogy kik is kapták meg a támogatást. Bolek Zoltán pl. 2005-ben találkozott Elfatih Hassanein-nel Szudánban. Hassanein-t a nemzetközi sajtó nem mint karitatív aktivistát írja le.
süti beállítások módosítása