HTML

Angyal vagy

Adományfigyelő blog. Tudd, hová megy a pénzed! Kapcsolat: angyalvagy(kukac)gmail.com

Friss topikok

  • ikaljan: NTisztelettel szeretném megemlíteni, hogy meglehetősen fura az az eljárás, hogy egyetlen személy b... (2010.02.24. 19:41) Bolek Zoltán gyanús kapcsolatai
  • Vakariosz: A Magyar Iszlám Közösség és Bolek Zoltán, a közösség teljhatalmú urának eddigi ún. karitatív akció... (2010.02.02. 13:47) Zavaros ügyek

2010.01.23. 10:40 angyalvagy

Túl magas jutalék?

Címkék: magyar lapszemle lászló jutalék máltai szeretetszolgálat adányi

Sajátos módszert dolgozott ki a Magyar Jótékonysági Alapítvány azért, hogy bevételre tegyen szert: a szervezet országszerte területi képviselőket alkalmaz, akik az alapítványnak gyűjtött adomány harminc százalékát jutalékként zsebre tehetik - írja a hvg.hu a Népszabadságra hivatkozva. A nagy segélyszervezetek etikátlannak tartják ezt a módszert. A lapnak a jutalékos rendszert működtető alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, jogszerű és rendkívül hatékony a módszer. Az adománygyűjtők szerződött vállalkozóként dolgoznak nekik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adományszervezéssel foglalkozó programvezetője, Adányi László szerint ez "erkölcstelen és pofátlan". A cikkből ugyanakkor kiderül, hogy Adányi nem a jutalékos rendszert bírálja, hanem a jutalék összegét sokalja. Azt elismeri, hogy működési költsége van a szereveztenek (így azt finanszírozni kell), de ez max. a bevétel 5-7 százaléka, esetleg a legkirívóbb esetekben 15 százalék.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr131694623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása